Magamról I.

Szakmai szárazon

Jankai János vagyok, 1967-ben születtem Cegléden, négy csodálatos gyermekem van. Több mint 20 éve kezdtem el foglalkozni pszichológiával, azon belül  a jungi analízissel. Számtalan módszert tanulmányoztam, majd többek között a hipnózis, illetve a hipnoterápia mellett kötöttem ki. Közel 15 évig tartó folyamatos kutató munkát végeztem az “Ultra-Deep” hipnózis, az “Ultra-Hight” hipnózis, a Pszichoszomatikus tünet-szimbólumfejtés, és a Szomatikus-Hipnoterápia területein, beleértve a Metafizikai-Hipnoterápiát is.

A hipnózist, a klinikai hipnoterápiát, az Ultra-Height hipnoterápiát, a szomato-hipnoterápiát és a metafizikai-hipnoterápiát az Egyesült Államok legkiválóbb hipnózis oktatói közé tartozó, a modern hipnoterápiát megalkotó, majd az OHTC nemzetközi szervezetet létrehozó Gerald Kein-től sajátítottam el, később pedig  nemzetközileg regisztrált hipnózis oktató lettem.

Minősítéseimet a National Board of Hypnosis Education and Certification, a National Guild of Hypnotists (NGH) a National Board of Hypnosis Education & Certification (NBHEC) és az EMR / RME (Medical register of Switzerland) ismerik el, és tartják nyilván.

2007-ben kezdtem el olyan új hipnózis technikák kidolgozását, melyek lényege, hogy a már ismert transzformációs módszereknél egy sokkal hatékonyabb és eredményesebb eljárás valósulhasson meg. Így született meg a Kollektív Transzérzékelés technikája, mint hipno-meditációs módszer.

Ahhoz, hogy egy krízishelyzetet megoldhassunk, józan és tiszta gondolkodásra van szükségünk. Vagyis a tényekkel kell foglalkoznunk, nem pedig azok megmagyarázásaival. A magyarázatok gyártása éretlenségre vall. Ideje tehát „felnőni”, és tisztán rálátni arra ami van, nem pedig tovább képzelődni azon, hogy milyen életet szeretnénk élni. Az majd jön magától…

MAGAMRÓL II.

PP & ITS

Az elmúlt 20 év alatt munkám során egyre nyilvánvalóbbá váltak problémamegoldó módszereink (pszichoterápia, hipnoterápia, egyéb alternatív eljárások) anomáliái, majd egy személyes tragédia következtében végleg szakítottam velük. Ezután 2017-ben megalkottam a Paradox-Pszichológiát, mint módszer nélküli módszert és e látásmód kiteljesedéseként 2019-ben létrehoztam az Intelligens Gondolkodás Rendszere (ITS – Intelligent Thinking System) szemléletet. E gondolkodásmód már túlmutat a PP látásmódján és szerepén, és a második kognitív forradalom útját készíti elő. Elősegítve ezzel azt, hogy az ember gondolkodásmódja új szintre emelkedhessen.

Paradox-Pszichológia

A Paradox-Pszichológia, elhagyva és meghaladva az ismert módszerek szemléletét, egy forradalmian új látásmódot képvisel. Célja, hogy az önmaguknak ellentmondó kollektív motivációkat közvetlen mód megtaláljuk, megértsük, majd pedig erőforrásukat semlegesítsük. Ebből kifolyólag, a Paradox-Pszichológia, mint önálló megközelítési mód, egyedülálló módon képes a konfliktusokat generáló „Én”, folyamat-mozgásainak láttatása révén eljuttatni az egyént a kollektív identifikáció állapotába. Így nem csak felszínes alkalmazkodás és részleges nyomáscsökkentés következik be, hanem a teljes átalakuláshoz segít hozzá, függetlenül az adott probléma mikéntjétől.

A Paradox-Pszichológia legfőbb jellemzői az egyszerűség és a tényszerűség. Ezért nem ragad bele sem a szimbólumok és különböző jelképrendszerek illuzórikus világába, és nem is a múlt felgöngyölítésén keresztül akar válaszokkal szolgálni, hanem az élő és eleven kapcsolódási pontokkal foglalkozik. Elutasítja, ennek okán pedig teljes mértékben megtagadja és elhatárolódik az analízis bármilyen formában történő alkalmazásán alapuló elméletektől, szemléletektől és eljárásmódoktól, illetve azoktól a technikai – módszertani – megoldásoktól, melyek transzformációra, vagyis a gondolat bárnilyen formában történő átalakítására törekszenek.

Következésképp, a Paradox-Pszichológia nem követ semmilyen irányzatot, nem integrál és nem is egészít ki. Helyette inkább egy olyan stabil, és megbízható alapot teremt, amely egyedülálló módon képes új távlatokat nyitni az egyén lelki gondjainak “megoldásával” kapcsolatban. A Paradox-Pszichológia szemléletével az ITS-Képességfejlesztő Mentorprogram során lehet megismerkedni és azt elsajátítani.

Az ITS – Intelligens Gondolkodás Rendszere nemcsak hogy folytatja ezt az utat, hanem még tovább haladva kognitív képességünket új szintre emeli. Segítségével ráláthatunk a legmélyebb szinteken húzódó rejtett tudatmozgásokra, kiépített gondolati hálózatrendszerekre, és az elme viselkedésének sémamechanizmusaira. Ezenkívül még világosabbá és érthetőbbé teszi a gondolkodás természetét, ami nélkülözhetetlen feltétele annak, hogy kilépve a sémákból, valódi rend teremtődhessen életünkben.

Ahhoz, hogy megértsük önmagunkat, ezáltal pedig problémáinkat ne csak részlegesen, hanem egészében oldjuk meg, nagyfokú intelligenciára van szükségünk, nem pedig az analizáló intellektus beavatkozására. Az Intelligens Gondolkodás Rendszere ehhez az Intelligenciához segít hozzá.

csatlakozz te is!

Ha tetszik az oldal és érdekel egy új gondolkodásmód, csatlakozz Te is Facebook oldalunkhoz és oszd meg másokkal is!